-
Priprema30 min
Sastojci
Koraci
U šerpu dodajte šećer i vodu. Nakon što zavri kuhajte na srednje jakoj temperaturi 15 minuta.
U zdjelu dodajte mljevene bademe i isjeckane hurme. Izmiješajte.
U manjoj zdjeli izmiješajte maslac sa suncokretovim uljem.
Složite tri jufke jednu na drugu svaku premazujući maslacem s uljem, a zatim na dužu stranicu jufke rasporedite bademe sa hurmama.
Zarolajte i redajte na podmazan pleh. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve jufke i bademe sa hurmama.
Izrežite i prelijte preostalim maslacem sa uljem.
Pecite na 100°C dok baklava ne porumeni.
Toplu baklavu prelijte hladnom agdom. Prijatno!
Baklava sa bademima i hurmama
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu dodajte šećer i vodu. Nakon što zavri kuhajte na srednje jakoj temperaturi 15 minuta.
U zdjelu dodajte mljevene bademe i isjeckane hurme. Izmiješajte.
U manjoj zdjeli izmiješajte maslac sa suncokretovim uljem.
Složite tri jufke jednu na drugu svaku premazujući maslacem s uljem, a zatim na dužu stranicu jufke rasporedite bademe sa hurmama.
Zarolajte i redajte na podmazan pleh. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve jufke i bademe sa hurmama.
Izrežite i prelijte preostalim maslacem sa uljem.
Pecite na 100°C dok baklava ne porumeni.
Toplu baklavu prelijte hladnom agdom. Prijatno!
Ocijeni